Shoveler
Living up to its name, the shoveler has a large and distinctive shovel-like bill which it uses to feed at the surface of the water. It breeds in small numbers in the UK, but is widespread in…
Living up to its name, the shoveler has a large and distinctive shovel-like bill which it uses to feed at the surface of the water. It breeds in small numbers in the UK, but is widespread in…
Sand dunes are places of constant change and movement. Wander through them on warm summer days for orchids, bees and other wildlife, or experience the forces of nature behind their creation - the…
This dainty seaduck is a winter visitor to our coasts, particularly in northern and eastern Scotland.
With a turn of the seasons, our Brecknock team are busy preparing the Brecknock reserves for the winter to come. They're helping maintain habitats, and provide shelter for the wonderful…
On Wednesday 3rd August Trust supporters David Astins and Amanda Love will attempt to swim around Skomer Island off the Pembrokeshire Coast to raise funds for the Wildlife Trust’s vital…
The Wildlife Trust of South and West Wales (WTSWW) are delighted to announce that work has begun at Goodwick Moor nature reserve as part of the Local Places for Nature Challenge Fund.
BBC Wild Isles, produced by Silverback Films, is entranced by our very own Skomer Island, off the coast of Pembrokeshire. Read Freya Johns (our media officer)'s experience of working with Sir…
On Wednesday 3rd August Trust supporters David Astins and Amanda Love swam around Skomer Island off the Pembrokeshire Coast, raising over £2000 for the Wildlife Trust’s vital conservation work on…
We are sad to report the passing of David Saunders MBE in October 2023. David moved to Pembrokeshire in 1960 and was appointed first warden of Skomer Island, when it was declared a National…
This unmistakable moth spends the winter as an adult, tucked away in a sheltered spot like a cave or outbuilding.
The gadwall is a dabbling duck, feeding at the surface of shallow water by 'upending' - putting its head down and its bottom up! Only a small number of gadwall nest in the UK, but large…