My outreach
Elliott has turned his passion for the natural world into study and that study into a career. He now spends his days sharing his wildlife knowledge with people of all ages, from 4-year-old’s…
Elliott has turned his passion for the natural world into study and that study into a career. He now spends his days sharing his wildlife knowledge with people of all ages, from 4-year-old’s…
This secretive bird is a member of the rail family, related to coots and moorhens. The breeding call, a rasping rattle, is given mostly at night, sometimes for hours on end.
The melodious song of the nightingale is the most likely sign of this bird being about. Shy and secretive, it sings from dense scrub and woodland, day and night.
A common and stocky bird of our rocky coasts, the rock pipit can nearly always be seen close to the sea. It is a bit smaller than a starling.
Playing tig, hide-and-seek, splashing in muddy puddles, kicking through leaves and seeing what’s under that rock or in that tree – Emma and Ruby love heading to nature reserves at the weekend…
Sometimes known as the snipe of the woods, the exquisitely camouflaged woodcock is mainly nocturnal, hiding in the dense undergrowth of woodlands and heathlands during the day.
A plain-looking warbler, the garden warbler is a summer visitor to the UK. It is a shy bird and is most likely to be heard, rather than seen, in woodland and scrub habitats.
The turtle dove is the UK's fastest declining bird species and is on the brink of extinction. A small and pretty pigeon, it breeds in lowland England and winters in Sub-Saharan Africa.
The tiny firecrest vies with the goldcrest for the title of the UK's smallest bird. Once just a visitor, the firecrest can now be found breeding in woodlands in the south of England.
Our most diminutive falcon, the merlin is a pretty bird of prey. It chases small birds, flying low to the ground or hovering in the breeze because of its small size. Resident merlins are joined in…
The house sparrow is a familiar, streaky brown bird of towns, parks and gardens. Males sport a grey cap and black bib, the size of which indicates their status.