Black-necked grebe
Known in America as the 'Eared Grebe' because of its golden ear tufts, the black-necked grebe is a rare nesting bird in the UK. It is easiest to spot around southern coasts in winter.…
Known in America as the 'Eared Grebe' because of its golden ear tufts, the black-necked grebe is a rare nesting bird in the UK. It is easiest to spot around southern coasts in winter.…
The redwing is a winter visitor, enjoying the feast of seasonal berries the UK's hedgerows, gardens and parks have to offer. Look out for the distinctive orangey-red patches under its wings…
Only a few pairs of snow bunting breed here, so look out for this striking black-and-white bird in winter around Scotland, the North West and the East coast of England.
Philip has been helping to restore Manchester Mosslands for twenty years, helping these rare wetlands to recover. He works in front of a computer most of the time, so he has always enjoyed the…
Sometimes called 'Marsh samphire', wild common glasswort is often gathered and eaten. It grows on saltmarshes and beaches, sometimes forming big, green, fleshy carpets.
This small summer migrant travels from Africa to breed in the reedbeds of the UK. Rarely seen but given away by its insect like trilling call; the movement of the head during calling makes it…
An update on WTSWW's Nature Networks 2 Marine Project.
The lesser-black backed gull can be spotted around the coast in summer, with the biggest colony on Walney Island, Cumbria. Look for it over fields, landfill sites and reservoirs during winter.
The once-common pochard is now under threat because its populations are declining rapidly. The UK is an important winter destination for the pochard, with 48,000 birds visiting our wetlands and…
Plaice is a common sight all around our coasts - if you can spot it! They are extremely well camouflaged against the seabed and can even change colour to better match their surroundings.
The stock dove looks very much like the woodpigeon, but without the white neck and wing patches. It can be spotted in woodlands and parks, and on farmland in winter, but rarely visits our gardens…