Arctic tern
The Arctic tern is famed for its aggression towards any that would disturb its nest - it will dive-bomb intruders with its sharp beak. Large, noisy colonies can be found on the Farne Islands and…
The Arctic tern is famed for its aggression towards any that would disturb its nest - it will dive-bomb intruders with its sharp beak. Large, noisy colonies can be found on the Farne Islands and…
A very rare ant, once found on heathland across southern England but now restricted to Scotland and Devon. It constructs distinctive thatched nests in open areas at the edges of scrub, and forages…
Brecon Local Group AGM with Trust updates, guest speaker Maria Golightly and 2027 early bird programme.
The crested tit is a small, energetic woodland bird from the Highlands of Scotland. It's easily recognised by its prominent black and white crest.
An attractive, olive-green bird, the greenfinch regularly visits birdtables and feeders in gardens. Look for a bright flash of yellow on its wings as it flies.
The grey partridge is an attractive bird that prefers the ground to pear trees! Found on farmland and grassland, it is under threat from loss of habitat.
A breeding bird of fast-flowing, upland rivers, the grey wagtail can also be seen in lowland areas, farmyards and even towns in winter.
Broad-leaved dock is well-known to most of us as the remedy for Stinging nettle irritations. Often considered a 'weed', it can be found next to water or on disturbed ground almost…
The ringed plover is a small wader that nests around the coast, flooded gravel pits and reservoirs. It is similar to the little ringed plover, but is a little larger, has an orange bill and legs,…
As the UK’s tallest bird the common crane is instantly recognisable with the ruffle of tail feathers and very long legs. Their bugling call is also very distinctive.
A plain-looking warbler, the garden warbler is a summer visitor to the UK. It is a shy bird and is most likely to be heard, rather than seen, in woodland and scrub habitats.
A streaky brown bird, the reed bunting can be found in wetlands, reedbeds and on farmland across the UK. Males sport black heads and a white 'moustache'.