Capercaillie
Male capercaillies perform spectacular communal displays in spring, gathering in woodland clearings to parade around, fanning their magnificent tail feathers and making strange gulping and…
Male capercaillies perform spectacular communal displays in spring, gathering in woodland clearings to parade around, fanning their magnificent tail feathers and making strange gulping and…
Large scale drainage in the UK has seen a massive reduction in the range of this sensitive aquatic plant which now only occurs in around 50 sites in England.
Darren Fawr is the largest and most spectacular of the Trust’s reserves in Brecknock. It consists of a steep hill-side, covered with loose, grey limestone scree, cliffs and an undulating hill-top…
The rare heath fritillary was on the brink of extinction in the 1970s, but conservation action turned its fortunes around. It is still confined to a small number of sites in the south of England,…
Elaine has spent her life surrounded by wild places; when she started to volunteer with BBOWT she realised that nature conservation was the job of her dreams. As well as looking after nine nature…
The common darter is a red, narrow-bodied dragonfly that can be seen throughout summer and autumn. It is hovers around all kinds of waterbodies, darting out to surprise its prey.
The hot weather has meant that Steph has been kept busy making sure that the mobile mowers have enough water. Bowsers are deployed at a few reserves which need regular topping up. Some sites are…
Volunteer with our practical work parties on the nature reserves around Gower, Swansea and Neath-Port Talbot.
A familiar garden bird, the great tit can be seen around bird tables and feeders, as well as in woodlands and parks. Listen out for its shrill song that sounds just like a bicycle pump being used…
Known in America as the 'Eared Grebe' because of its golden ear tufts, the black-necked grebe is a rare nesting bird in the UK. It is easiest to spot around southern coasts in winter.…
Only a few pairs of snow bunting breed here, so look out for this striking black-and-white bird in winter around Scotland, the North West and the East coast of England.