My calling
Living in the rocky uplands of mid Wales, Emma regularly walks her farm checking not only on the livestock but seeing the seasonal changes in the wildlife and landscape too. The upland habitats of…
Living in the rocky uplands of mid Wales, Emma regularly walks her farm checking not only on the livestock but seeing the seasonal changes in the wildlife and landscape too. The upland habitats of…
This distinctive lark is a passage migrant and winter visitor to the UK, most often found along the east coast of Britain.
Making a splash with our Nextdoor Nature Fund (NNF) project marine and islands update!
The common scoter has suffered large declines in the UK, threatening its survival here. Look out for this duck feeding at sea in winter when its numbers are bolstered by migrating birds.
The green sandpiper is a very rare breeding bird in the UK, and is mainly seen on migration in autumn. Look out for it feeding around marshes, flooded gravel pits and rivers. It even likes sewage…
BBC presenter, Ben Garrod, loves Norfolk’s huge skies, breath-taking beauty and its untamed wild side. So much so he has become Norfolk Wildlife Trust’s first Ambassador, helping to inspire others…
The raven is famous for being the imposing, all-black bird that guards the Tower of London. Wild birds live in forests, and upland and coastal areas in the north and west of the UK.
This elegant wading bird is a rare visitor to the UK, though occasionally one or two of pairs will nest here.
This large shrike visits the UK in small numbers each year, passing through on migration or spending the winter here.
John has worked in fisheries management for over 25 years. He has seen our waterways at their best – and their worst. He knows firsthand how devastating unhealthy rivers can be for wildlife and…
A breeding bird of fast-flowing, upland rivers, the grey wagtail can also be seen in lowland areas, farmyards and even towns in winter.
An attractive, green-and-yellow bird, the siskin regularly visits birdtables and feeders in gardens. Look for the bright yellow barring on its black wings, and the black crown of the males.